Welkom bij 

Seniorenvereniging Schinnen

Klassieke Muziek

Muziekcursus 2020


Deze cursus werd gegeven in de grote zaal van Noeber Beemden.

Er is voldoende ventilatie en ruimte voor de 1,5 m regel.


Cursus Luisteren naar klassieke muziek 2021


Docent: Maurice Wiche

Plaats: Noeber Beemden Schinnen

Tijd: 14.00 – 16.00 u.


Data: donderdag  18-11, 25-11, 2-12, 9-12 en 16-12-2021


Kosten leden:   32,50;   Niet leden: 42,50;  incl. koffie/thee

Aanmelding: marlou.schouteten@ziggo.nl 

u ontvangt tzt een verzoek tot betaling.


Programma Schinnen 2021


 1. Legendarische pianisten (m/v). Een les met veel prachtige luisterfragmenten, met de focus op iemands speeltrant: wat onderscheid de ene van de andere pianist(e)? En zou je het verschil tussen een mannelijke en vrouwelijke pianist kunnen horen?


2. De dirigent (m/v). We leggen de loep op de meest mysterieuze factor uit de klassieke muziekwereld, die bij velen vragen oproept. Wanneer kan iemand zich een dirigent(e) noemen, en wat maakt hem of haar nou zo bijzonder? Een les met niet allen luister-, maar ook kijkfragmenten.


 3. Houten blaasinstrumenten. Wat onderscheidt een hobo van een althobo, en hoe klinkt dat? Hoe klinkt een basclarinet, of een contrafagot? Wat is het verschil tussen een enkel- en dubbelriet? Veel vragen, veel geluidsfragmenten.


 4. Koperen blaasinstrumenten. Over het verschil tussen scherp en zacht koper, of de volumineuze kracht van de trombone. Hoe zit dat trouwens met diens schuiftechniek? En wat is een bestuba eigenlijk, en hoe klinkt het?


 5. Legendarische filmmuziek. Een bloemlezing langs de grootste successen van beroemde namen uit de filmmuziekindustrie, aan de hand van zowel oude als nieuwe klassiekers. Een les waarin iedereen wel een fragment zal herkennen!

Contact

Seniorenvereniging Schinnen

Altaarstraat 1

6365 AH  Schinnen

Tel: 046-4432147

Email: pwj.bastiaans@gmail.com